Lefkas, een schitterend eiland dat je móet ontdekken

Lefkas, of Lefkada zoals de Grieken zeggen, is een opvallend groen eiland in de Ionische zee aan de westkust van Griekenland. Het is het vierde van de Ionische eilanden in grootte, na Zakynthos, Kefalonia en Korfoe. In tegenstelling tot veel andere eilanden met een aangenaam mediterraan klimaat is Lefkas nog niet onder de voet gelopen door het massatoerisme; het is nog steeds een rustige en authentieke plek waar ongeveer 22.000 mensen wonen.

Lefkas is vruchtbaar en de talrijke heuvels en bergen zijn bedekt met een dichte groene vegetatie. De twee hoogste bergtoppen zijn meer dan een kilometer hoog. De populariteit van Lefkas is te danken aan het prachtige landschap en de stranden met witte kiezels en grind, het paradijselijke turquoise gekleurde water en de majestueuze verticale rotswanden.

Er zijn negen satellieteilanden die Lefkas omringen: Meganisi, Kalamos, Kastos, Madouri, Skorpidi, Skorpios, Thilia, Petalou en Kythros.

Lefkas heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat totaan de oudheid. Er wordt aangenomen dat Lefkas het eiland was dat Homerus Ithaca noemde en waar hij het paleis van Odysseus plaatste in zijn beroemde werk Odyssee.

Het landschap aan de oostelijke kust van het eiland is bedekt met weelderige maagdelijke bossen van geurige sparren en pijnbomen. Voor de kunst kun je de kleinere eilanden zien. Aan de andere kant verbergt de westkust een ruiger terrein met daarin pittoreske dorpjes die zijn gebouwd op de hellingen en vanuit waar je kunt genieten van het uitzicht op de meest adembenemende stranden eronder, die – ongelovelijk maar waar – in het midden van de zomer vaak vrijwel zijn verlaten.

De naam Lefkas komt van het Griekse woord voor wit en verwijst naar de witte kliffen in het zuidelijkste puntje van het eiland. Volgens de oude mythologie was dit waar Sappho in zee sprong toen haar liefde onbeantwoord bleef.

Tijdens de aardbevingen van 1948 en 1953 werd een groot deel van Lefkas verwoest. Sindsdien is de hoofdstad Lefkas stad volledig herbouwd in een unieke architectonische stijl. Je vindt hier houten huizen die zijn bedekt met kleurige metalen platen. Lefkas stad is gelegen in de noordelijke regio van het eiland. Dit is ook waar de verhoogde weg en brug het eiland koppelen aan het vasteland van Griekenland. De gebruikelijke route is een schilderachtige kustweg die naar Vassiliki slalomt over het eiland.

Dit mooie en traditionele vissersdorp in het zuiden van Lefkas is waar het centrum van Healthy Options is gevestigd. De baai van Vassiliki ziet er prachtig uit, omlijst door bergen en ondersteund door een groene vallei met veel olijf- en sinaasappelbomen. Er is een spectaculair uitzicht op de saffieren zee en de nabijgelegen eilanden Kefalonia en Ithaka. Vroeg in de ochtend is het water sereen en kalm, ideaal om voor het eerst kennis te maken met zeilen of paddleboarden. In de namiddag komt de baai tot leven en verschijnen de veelkleurige zeilen van de zeilboten en de windsurfers – de perfecte tijd om gebruik te maken van de Sailing Taster Experience die bij het Healthy Options pakket is inbegrepen!

Je ontdekt nog meer van de natuurlijke schoonheid van dit gebied als je meegaat met onze wandelingen of fietstochten in en rond Vassiliki. Maar voor een werkelijk unieke ervaring kun je deelnemen aan onze zeesafari over drie eilanden (hiervoor moet je wel lokaal bijbetalen). Deze neemt je mee naar de nabijgelegen eilanden Ithaka en Kefalonia, met tussendoor stops op verschillende afgelegen stranden waar je kunt zonnebaden, snorkelen en zwemmen. Met een beetje geluk kun je onderweg nog dolfijnen en vliegende vissen tegenkomen!

Onze accommodatie aan het strand ligt op een paar meter van de zee en is verdeeld over drie charmante particuliere hotels met mooie tuinen en zwembaden. Onze eenvoudig ingerichte maar comfortabele kamers beschikken over airconditioning, een eigen badkamer en een balkon of terras met een prachtig uitzicht op de zee, het land of de bergen.

Je zult merken dat onze bar en restaurants bij het strand en aan het zwembad de ideale ontspannen sfeer bieden. Je kunt er terecht voor een scala aan smakelijke, zelfgemaakte gerechten - van het ontbijt tot een vroege avondmaaltijd. Toch moedigen we al onze gasten aan om vooral ook de verscheidenheid van de lokale taverna's, bars en cafes in de haven van Vassiliki uit te proberen. Daarom hebben we in de prijs van onze vakanties geen maaltijden opgenomen. Je bent van harte welkom om in het centrum te blijven voor ontbijt, lunch of diner, maar je kunt ook een korte wandeling maken naar het dorp om de lokale gerechten uit te proberen. Onze medewerkers en andere gasten adviseren je graag over hun favoriete plekjes, dan dat zijn er veel!

Als u een exacte offerte voor uw vakantie wilt voor de door u gekozen data, druk dan op de knop hieronder.

Beschikbaarheid controleren

Speciale aanbiedingen en events

Altijd op de hoogte over speciale aanbiedingen en bijzondere events. U kunt zich altijd met één klik weer afmelden.

Newsletter yoga pose 1

Geef een geldig e-mailadres op

Nieuws

Syvota Activity Focus: Rafting and Acheron Springs

09 mei 2016

Our new centre in the beautiful and unspoiled Greek fishing village of Threspotia, Syvota, has many unique activities on offer and is an idyllic location to try something new.

One of those activities is a visit to the famous Acheron gorge and springs which is only a 45 min drive from our luxurious Mega Ammos hotel. Myth has it, Achilles was bathed by his mother and gained his superhero powers here.

Lees meer

Al het nieuws

Vind ons leuk op Facebook

Contact opnemen met Healthy Options

Hebt u nog vragen over Healthy Options of onze yogavakanties? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Geef een correct e-mailadres op

Don't fill this textbox:

Bel ons direct op +44 192 056 0005

Contact

Healthy Options Holidays Ltd
Studio One, Mill Studios,
Crane Mead Ware, Herts SG12 9PY
info@healthy-options.eu

Sluiten X

Je vakantie plannen


Volgende

We'll get back to you

  Geef een geldig telefoonnummer op

  Geef een geldig e-mailadres op

Thank you for your interest in our Healthy Options!
We'll get back to you as soon as we can, either by phone or email. If you haven't heard back from us before the end of the next business day, please check your spam folder. Also, feel free to call us directly. Our office will be open tomorrow from 09:30 to 17:30. Our number is +44 192 056 0005.
Regards,

Lynn Parry
Healthy Options Europe